OMLÓS ZABKEKSZ
HOZZÁVALÓK
ELŐKÉSZÍTÉS
1.) Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra! Egy közepes méretű tálban keverd össze a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a sót, a vaníliás cukrot, a vörösáfonyát és a fahéjat!
2.) Egy kis tálban dolgozd össze a sütőmargarint, a tojást és az Alpro cukormentes zabitalt, amíg egyenletes nem lesz, majd add hozzá a lisztes keverékhez! Keverd el, amíg szép, sima tésztát nem kapsz!
3.) Mérj ki egy evőkanálnyi tésztát a tepsibe és ezt addig ismételd, amíg el nem fogy a tészta! Hagyj valamennyi helyet közöttük, mert a massza megnő a sütőben! Süsd aranybarnára, kb. 15-20 perc alatt kész is.
4.) Hagyd kihűlni a kekszet egy sütőrácson kb. 5 percig, aztán figyeld, ahogy az összes elfogy!
RECEPT-TIPPEK
Sose tárolj különböző ízű kekszeket egy helyen! A puha sütik rágóssá, a ropogósak pedig puhává válhatnak a keveredésben. Tartsd őket légmentes dobozokban, egy szelet puha kenyérrel vagy tortillával, ami elszívja az összes nedvességet és frissen tartja a kekszeket!
Gluténmentesen szeretnéd elkészíteni? Figyelj oda, hogy gluténmentes zabpelyhet használj!