Hozzávalók:
- 2 x 250 gramm előkészített, gombóccá gyúrt omlós pitetészta
Töltelék:
Egy kivajazott tortaformába helyezzük bele az egyik gombóc kinyújtott pitetésztát. Áztassuk be a mazsolát, majd keverjük össze az apróra darabolt almával, a citromlével és a fahéjjal. Keverjük jól össze, majd kanalazzuk át a pitetésztával kibélelt tortaformába.
Olvasszuk fel a margarint egy serpenyőben, és keverjük hozzá a lisztet addig, amíg csomómentes nem lesz. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília esszenciát, a sót és egy kevés vizet, majd az egészet forraljuk fel. Vegyük lejjebb a hőfokot és fokozatosan öntsük bele az Alpro szójakészítményt habkészítéshez, folyamatosan keverve. Ha minden össze van keverve, vegyük le a tűzről és ezt is egyenletesen öntsük rá az almás töltelékre. A másik gombóc tésztát széles csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejére rendezzük. Süssük 10 percig 220 ° C -on, majd csökkentsük a hőmérsékletet 160 ° C -ra, és folytassuk a sütést 35–45 percig, amíg a tészta világos aranybarna lesz. Közvetlenül tálalás előtt habosítsuk fel a maradék (150 ml) Alpro szójakészítményt habkészítéshez és kanalazzuk rá a még meleg pite szeletekre. Jó étvágyat!