A legerősebb tudományos és gyógyszerészeti tapasztalatok, emberi klinikai vizsgálatok a Távol-Keleten széles körben alkalmazott, termesztett nagygombákhoz kötődnek. A shiitake gombából kivont poliszacharid hatóanyagot, a lentinánt 30 évig Japánban az Ajinomoto gyógyszergyár, a gyomordaganatos betegek túlélését növelve, intravénás injekcióként hozott forgalomba.
A gombák különleges poliszacharid szénhidrátjai és más hatóanyagaik (terpének, D-vitamin, antioxidáns vegyületek) az orvosi tesztek eredményeit rendszeresen, szigorúan átrostáló Cochrane Database Systematic Reviews tudományos folyóiratban is „valószínűsíthetően gyógyhatású” minősítést kaptak pl. a pecsétviaszgomba rosszindulatú daganatok ellen való alkalmazása esetén. Gombákat és gombakészítményeket alkalmazó klinikai vizsgálatok eredményeit 1995 óta minden évben tucatjával közli az orvosi szakirodalom.
A gombák egyetlen hátránya, hogy a kitinvázat az emberi szervezet nem képes lebontani, így előfordulhat, hogy a hatóanyagok nem tudnak kellőképpen hasznosulni.
A magyar fejlesztésű Naja Forest BIO folyékony gomba kivonatok gyártása során, a gyógyászati ??előnyök maximalizálása érdekében, speciális eljárást alkalmaznak: a kitinvázból kivonják a gombákban lévő víz- és zsíroldékony hatóanyagokat, vitaminokat, ezáltal a termékek tartalmazzák a gombákban lévő össze értékes anyagot.
A vízkivonatok (poliszacharidok, béta-glükánok) fokozzák az immunrendszer működését, és segítik a szervezetet a rák elleni küzdelemben, míg a zsíroldékony kivonatnak (zsírban oldódó vitaminok, aminosavak és esszenciális olajok) számos más előnyös hatása van a szervezetre, például vércukorszint- és koleszterinszabályozás, gyulladáscsökkentés.
A BIO folyékony gomba kivonatok előnyei:
-
- jobb biológiai hasznosulás - a gomba vegyületek már a szájnyálkahártyán keresztül felszívódnak
- 100% -ban BIO és VEGÁN összetevőkből készülnek
- csak a gombák hatóanyagait és vegán-glicerint tartalmaznak
- nincs hozzáadott cukor (természetesen előforduló cukrot tartalmaz ), gluténmentes, alkoholmentes
- mentes a vegyi anyagoktól
A jobb biológiai hasznosulásnak köszönhetően a folyékony gomba kivonatainkból 1 teáskanál (5 ml) segítségével szervezetünk ugyanolyan mennyiségű poliszacharidhoz jut, mintha elfogyasztanánk 38 gombapor kapszulát!
Egyetlen vitamin sem fordul elő a természetben önmagában.
A szervezet egy szintetikus vitamin fogyasztásakor a hasznosulása érdekében a többi komponenst a testszövetekből vonja ki, tehát, ha a vitaminokat nem megfelelő formában, összetételben fogyasztjuk, akkor a szintetikus vitaminok csökkentik más tápanyagok hasznosulását. A Naja Forest fő irányelve a természetesség! Egy növény akkor tudja a gyógyító hatását kifejteni, ha kihasználjuk a növények aktív anyagiban rejlő szinergiát, és meg kell őrizni az összetevők egyensúlyát. Tehát nem elég csak az egyik vagy csak a másik hatóanyagot kivonni!
A gombák esetében sem elegendő, ha csak a poliszacharidokat fogyasztjuk el, szükség van a bennük lévő összes többi hatóanyagra is.
Nagyon előnyös, ha többféle gombafajtát fogyasztunk egyszerre.
A tudósok, legújabb kutatási eredménye is alátámasztja a gombák esetében a szinergia fontosságát. A gombakivonatok egy adott kombinációjának szinergikus hatása fokozhatja az immunrendszer működését, ezáltal könnyebben felvesszük a harcot a fertőzésekkel szemben. Tehát, ha többféle gomba fajt kombinálunk, akkor egy sokkal erősebb immunválaszt válthatunk ki. Ez különösen előnyös a Naja Forest N5- s készítmény esetében, mely 5 féle gombafaj hatóanyagait tartalmazza: a Kínai hernyógomba, Mandulagomba, Maitake gomba, Shiitake és Reishi gomba.
Bizonyos gombakombinációkkal hatékonyabban támogathatjuk az egyes szervrendszerek működését, pl a Cordyceps sinensis, Reishi és Shiitake gomba kombináció támogatják a szív- és keringési rendszer működését, segíthet a koleszterin-és vérzsír szint szabályozásában, fokozza a szervezet oxigénellátottságát, támogatja a méregtelenítést.
Léteznek olyan gombakombinációk is, melyek bizonyos betegségek tüneteinek enyhítésében jelenthetek hatékony segítséget, ilyen a Mandula gomba és Reishi gomba együttes alkalmazása allergia esetén. Az allergiás reakció során a felszabadult anyagok (pl. hisztamin) gyulladást váltanak ki a szervezetben. A tünetek csak abban az esetben mérséklődnek, ha ez a gyulladás megszűnik. A Mandulagomba erős immunrendszer moduláló hatással rendelkező gombák közé is sorolható. E csoportba tartozó gombák megfelelő arányú kombinációjával gátolni képesek a hisztamin felszabadulását, vagyis az allergiás reakció kialakulását. A Reishi gomba természetes gyulladás csökkentő anyagokat úgynevezett növényi szteroidokat tartalmaz, szintén gátolja a hisztamin felszaporodását és lefékezi az allergiás reakciókat.
A gyógygombákkal táplálkozási szokásainkon is javíthatunk, ezért került kifejlesztésre a Naja Forest Fitt & Mushroom Shake, melyben a csíráztatott fermentált gabonák és a gyógygombák jótékony tulajdonságait ötvözték. Ez a vegán-gombás Shake egy teljes értékű komplex – SUPERFOOD – táplálék, amely alkalmas napi egy vagy két étkezés kiváltására úgy, hogy nem alakul ki éhségérzet, mert a minimális energia bevitel mellett folyamatosan megmarad a jó közérzet. Csíráztatott liszteket (csíráztatott barnarizs liszt, fermentált stabilizált rizskorpa, csíráztatott lenmagliszt) és teljes értékű növényi fehérje forrást tartalmaz. Csíráztatott erjesztett kenderfehérje, lenfehérje, rizskorpafehérje, napraforgófehérje izolátum, vagyis 4 féle különböző növényi eredetű fehérje tökéletes kombinációja. Ezáltal alkalmas sportolók, diétázók, aktív életet élők étrendjének tökéletes kiegészítése. Ezen kívül a megfelelő bélflóra összetételét támogató baktériumokat és rostokat is tartalmaz, amely elősegíti az ideális testsúly elérését. Glutén-, tej-,cukormentes BIO és Vegán termék.