Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Farkas Gréti 2025.03.03.

Vegán sajtkrém Horváth Judit konyhájából

A vegán krémsajt nem csak gyors és egyszerűen elkészíthető, de magában és pogácsákra kenve is isteni!

Hozzávalók:

100 g nyers kesudió, áztatva
50 g kókusztejszín
2 evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
1/2 evőkanál só
1 teáskanál citromlé

 

Elkészítés:

A kesudiót fél órára forró vízbe áztatjuk. Ez idő alatt megpuhul és meg is tisztul.
Leszűrés után a turmixgép poharába öntjük, majd hozzáadunk 50 g kókusztejszínt.
Az ízesítés kedvéért hozzáadunk 2 evőkanál gluténmentes sörélesztőpelyhet, fél evőkanál sót és 1 teáskanál citromlevet.
Az összetevőket krémesre turmixoljuk, majd 24 órán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Az elkészült krém tökéletes szendvicsekbe, de akár mártogatni is: gyümölccsel, zöldséggel, magvaggal vagy keksszel tálalva.

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák