Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Tukacs Máté 2024.10.09.

Sütőtökös édes pogácsa Horváth Judit konyhájából

Egy gyors maradék sütőtök mentő recept a bekuckózós őszi estékre

Hozzávalók:

- 100 g SZPM gesztenyeliszt

- 100 g Premium Natura barna rizsliszt

- 50 g margarin

- 100 g kovász

- 40 g tökpüré

- Csipet só

- 1 tk Éden Prémium arany lenmagliszt

- 1 tk Organika útifűmaghéj

- 1 tk Lakshmy fahéj

- Vanília

- 40 g növényi tej

- 40 g nádcukor

- 1 tk Haas sütőpor

 

Elkészítés

A hozzávalókat tálba mérjük és sima tésztává dagasztjuk.

Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Beirdaljuk, majd pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Növényi tejjel megkenjük és cukorral megszórjuk.

180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.

 

Tippek:

- Ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, mert a pogácsánk nem lesz omlós, porhanyós.

- A tészta elkészítéséhez használjunk inkább hideg vajat - minél hidegebb, annál jobb. 

- Miután összekevertük a tésztát, illetve megformáztuk a pogácsákat, érdemes a sütés előtt még egy kicsit lehűteni őket. Ezt az időt használhatjuk a sütő előmelegítésére.

- A kovász helyett használhatunk 50 g rizslisztet és 50 g vizet.

Kapcsolódó termékek

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák