Hozzávalók:
- 100 g SZPM gesztenyeliszt
- 100 g Premium Natura barna rizsliszt
- 50 g margarin
- 100 g kovász
- 40 g tökpüré
- Csipet só
- 1 tk Éden Prémium arany lenmagliszt
- 1 tk Organika útifűmaghéj
- 1 tk Lakshmy fahéj
- Vanília
- 40 g növényi tej
- 40 g nádcukor
- 1 tk Haas sütőpor
Elkészítés
A hozzávalókat tálba mérjük és sima tésztává dagasztjuk.
Lisztezett deszkán kb. 2 cm vastagra nyújtjuk. Beirdaljuk, majd pogácsa-szaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és kb. 15 percig pihentetjük. Növényi tejjel megkenjük és cukorral megszórjuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük.
Tippek:
- Ne gyúrjuk túl sokáig a tésztát, mert a pogácsánk nem lesz omlós, porhanyós.
- A tészta elkészítéséhez használjunk inkább hideg vajat - minél hidegebb, annál jobb.
- Miután összekevertük a tésztát, illetve megformáztuk a pogácsákat, érdemes a sütés előtt még egy kicsit lehűteni őket. Ezt az időt használhatjuk a sütő előmelegítésére.
- A kovász helyett használhatunk 50 g rizslisztet és 50 g vizet.