Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)
Tukacs Máté 2024.11.27.

Csíráztatás Hováth Judittal

Egy kis frissesség a hideg, borús időben sosem árt! A csírák a hideg és napfényszegény időszakban is készen állnak, hogy egy kis színt és vitamin csempésszenek a mindennapokba.

A csíra fogyasztásának számos előnye van, kiváló a téli vitamin és ásványi anyag pótlásra. Amellett, hogy a folyamat C-vitamint termel, előnyös módon megváltoztatja a szemek és magvak összetételét: növeli a B-vitamin-tartalmat, emeli a karotin-tartalmat is. Ennél is előnyösebb, hogy semlegesíti a kalcium, magnézium, vas, réz és cink felszívódását gátló fitinsvat és a magokban található enzimgátlókat is, melyek semlegesítenék az emésztőrendszerünk értékes enzimjeit.

A csíráztatás folyamata:

Felszerelés és hozzávalók:

  • Agyagedény vagy tál
  • Légáteresztő anyag a csírák lefedéséhez
  • Üvegpohár az áztatáshoz
  • Csíráztatni való mag
  • víz

A folyamat:

  • Az agyagedényt kimossuk, 1 órára friss vízbe áztatjuk. Ekkor magábaszívja a vizet.
  • A magvagak leöblítjük, eltávolítva a baktériumokat, majd vízbe áztatjuk (magok:víz aránya: 1:4, a pontos áztatási idő a magoktól függ), majd lecsepegtetjük.
  • A magokat egy rétegben elterítjük az agyagedényben, majd lefedjük a légáteresztő anyaggal.
  • A leendő csírákat naponta 2-szer permetezzük vízzel, amíg el nem érjük a kívánt csírahosszt.

Hozzászólások

Hozzászólok
Hozzászólás írása
Még nincs egy hozzászólás sem.

Kategóriák