Termékleírás
A tiszta méhpempő gyógyhatásai:
- Erősíti az immunrendszert és növeli a fizikai és szellemi ellenállóképességet
- Jótékony hatással van az idegrendszerre
- Javítja az általános energiaszintet
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét
- Segít megelőzni a megfázást és az influenzát
- Késlelteti az öregedési folyamatokat
Mi a méhpempő?
A méhpempő egy igazi biológiai kuriózum, mivel rendszeres fogyasztásának és kivételes tulajdonságának köszönhetően, hozzájárul az élettartam meghosszabbításához. Az ázsiai kultúrában, a méhpempőt tonikumként fogyasztják, mely növeli az általános energiaszintet, erősíti az immunrendszert és fokozza a férfiasságot.
Az ApiLand tiszta méhpempő gyógyhatásai:
- Erősíti az immunrendszert és növeli a fizikai és szellemi ellenállóképességet
- Jótékony hatással van az idegrendszerre
- Javítja az általános energiaszintet
- Csökkenti a vér koleszterinszintjét
- Segít megelőzni a megfázást és az influenzát
- Késlelteti az öregedési folyamatokat
A vitaminokban és kollagénben gazdag méhpempő, a dolgozó méhek garatmirigy váladéka, mellyel a méhlárvákat az életük első három napján etetik. Csak a kas Méhkirálynője élvezi egész életében az értékes méhpempőt. És mivel ő kizárólag a természet ezen gyümölcsével táplálkozik, a királynő 5 évig is elélhet – ami valóban egészen elképesztő, hiszen a dolgozó méhek átlagos élettartama mindössze 45 nap!
Értékes összetevőinek köszönhetően a méhpempő főleg a gyermekek számára ajánlott, de a felnőttek számára is előnyös. Táplálék kiegészítőként használva, pótoljuk a vitamin-hiányos táplálkozás okozta elégtelenségeket, enyhítve ezek következményeit.
A méhpempő egyik közismert tulajdonsága, hogy segít minél több ideig megőrizni fiatalságunkat. Rendszeres használatának és széleskörű tápanyag tartalmának köszönhetően, olyan folyamatokat serkent szervezetünkben, mint az öregedés lassítása és a szervezet regenerálódása.
A méhpempő egyedi összetételéhez nincs hasonló szuperélemiszer, mely ilyen mértékben serkentené a reproduktív funkciókat és lassítaná az öregedés folyamatát.
A tiszta méhpempő kiválóan pótolja a létfontosságú tápanyagok hiányát szervezetünkben, így a különböző betegségek megelőzésében kulcsfontosságú szerepet tölt be.
Mindemellet aktiválja, egyensúlyba állítja és serkenti a szervezetünkben lezajló kémiai reakciókat, fizikai és szellemi energiát biztosít, hozzájárul a jobb vérkeringéshez, így biztosítja testi-leki egyensúlyunkat és szervezetünk ellenállóképességét.
Ugyanakkor erősíti az immunrendszert, késlelteti az öregedés jeleit. A nőknél enyhíti a menopauza-, a férfiaknál az andropauza tüneteit.
A méhpempő fenntartja a bőr, haj és körmök szépségét és visszaadja ezek egészségét. Fontos szerepe van a gyermekek növekedésében és fejlődésében.
A méhpempőt tiszta formában cukorbetegek is fogyaszthatják, nem változtatja meg a vér cukorszintjét.
Nagy segítséget nyújthat csökkent immunrendszer esetében, természetesen stimulálva és megerősítve ennek működését növelve a védekező képességet a vírusos időszakban.
A tiszta méhpempő összetevői:
- Acetilkolin - fontos szerepe van az ideg impulzus közvetítésében
- 10 HDA sav - mely csak a méhpempőben található természetes formában
- Aminósavak
- Ásványi anyagok és nyomelemek
- Lipidek és eszenciális zsírsavak
- B vitamin komplex: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B12
A méhpempő összetételének a 3% még ismeretlen és azonosítatlan, ami szintén a méhpempő összetettségére utal.
A méhpempő fő alkotóelemei a víz, fehérjék, cukrok, zsírok és ásványi anyagok. Annak ellenére, hogy ezeknek az összetevőknek az aránya enyhén változhat a származásától, földrajzi jellegzetességeitől függően, összetétele relatív stabil marad.
A méhpempő tartalmazza az összes, számunkra fontos, eszenciális aminósavat. Emellett azonosítottak még 29 tiszta aminósavat és aminosav-vegyületet, melyek közül a legfontosabb az aszparaginsav és glutaminsav. A nem eszenciális aminósavak a prolin és lizin. Jelen van ugyanakkor számos enzim: glükozidáz, foszfatáz és a kolinészteráz.
A méhpempő lipid tartalma több szempontból is egyedülálló. A jellegzetes lipid frakció 80% - át száraz tömeg és szokatlan szerkezetű telítetlen zsírsavak alkotják.
Ezek többsége rövid láncú karbonsav, mely 8-10 szénatomot tartalmaz, ellentétben az állati és növényi szervezetekben található zsírsavakkal, melyek 14-20 szénatomot is tartalmazhatnak. A rövid láncból álló zsírsavak felelősek a méhpempő különleges biológiai tulajdonságaiért.
A legfontosabb ásványi anyagok, melyek a méhpempőben jelen vannak, csökkenő sorrendben: K, Ca, Na, Zn, Fe, Cu és Mn, a leggyakrabban a kálium fordul elő. Ugyanakkor makrotápanyagokban is gazdag (fehérjék, szénhidrátok és zsírok).
A méhpempő összetételének az elsődleges elemzése alapján, felfedezhetjük, hogy milyen jótékony hatással van egészségünkre. Elsősorban a B1 vitamin (tiamin) tartalmának köszönhetően, amely létfontosságú a növekedésben, segít a fehérjék lebontásában és azok energiává való átalakításában, hozzájárul az idegrendszer és az izmaink egészségének a fenntartásában. Ennek a vitaminnak a hiányában energiaszintünk csökken, emésztési zavarok léphetnek fel, étvágyunk csökken, gyakori fejfájás, enyhe depresszió tünetei jelentkezhetnek.
A második legfontosabb összetevője a méhpempőnek a B2 vitamin (riboflavin), amely a növekedési folyamatban, bőrünk, szánk, szemünk egészségében játszik kulcsfontosságú szerepet. Ha ebből a vitaminból túl kevés van szervezetünkben vagy szintje csökken, akkor bőrünk és hajunk száraz és durvább lesz, a stresszel szembeni ellenálló képességünk csökken.
A harmadik fontos összetevő a B3 vitamin, melynek szintén alapvető szerepe van a növekedési folyamatban, bőrünk egészségében, a fehérjék emésztésében és az idegrendszer megfelelő müködésében. Hiányosság esetén különböző emésztési zavarok, neurológiai betegségek, bőr problémák, fejfájás, álmatlanság és a bél rendellenségek léphetnek fel.
Jelentős összetevő a B5-vitamin is, vagy más néven pantoténsav, amely az emberi test minden sejtje számára szükséges anyag. Többek között hozzájárul a hajunk növekedéséhez és bőrünk regenerálodásához.
A méhpempő másik összetevője a B6 vitamin, mely fontos szerepet játszik a tápanyag feldolgozásban, a bőr szépségének ápolásában, izmaink és idegrendszerünk megfelelő müködésében és megtartásában. Ha ennek a szintje csökken szervezetünkben, felléphet az álmatlanság, izomgörcs és különböző bőrkiütések.
A méhpempő összetevői között megtalálható a B7 vitamin. Mivel a koleszterin-anyagcsere folyamatát segíti elő, hozzájárul a máj megfelelő müködéséhez. Hiánya májrendellenség és az alkohol tolerancia csökkenésének a kialakulásához vezethet.
A B8 vitamin vagy biotin is a méhpempő alkotóeleme, mely köztudott, hogy fenntartja a bőr, az idegrendszer és az izmok egészségét. Amikor hiány lép fel, hajunk ritkul és ekcéma alakulhat ki.
A méhpempő folsavat is tartalmaz (B9 vitamint), amely elsődleges a növekedés folyamatában, a vér egészségében és a termékenységben. Ha szervezetünk ebben a vitaminban szenved hiányt, akkor különböző vér betegségek léphetnek fel, gyengül a vérkeringés, továbbá vérszegénység, gyengeség, depresszió vagy a hasmenés tünetei mutatkozhatnak.
Ugyanakkor a méhpempő B12 vitaminban is gazdag (kobalamin). Ez a felelős az idegsejtek, a vér és a bőr egészségéért, valamit a jó emésztésért, a fehérjék felszívódásáért és általában a növekedési folyamatokért. Ha szervezetünk ebben a vitaminban szenved hiányt, felléphet a vérszegénység és a fáradság, bőr-, idegrendszeri-, vagy emésztési problémák alakulhatnak ki.
A méhpempő egyedi jellemzőkkel rendelkező tápláló koktél keverék, melyet a természet a méhlárvák és méhkirálynő táplálására alkotott. Értékes összetevői a lipidek, melyek közül 80-85% zsírsav, 4-10% fenolok, 5-6% viasz, 3-4% szteroidok és 0,4 - 0,8% -át foszfolipidek alkotják.
A méhpempő olyan különleges étkezési zsírsavakat tartalmaz, mint a 10 HDA sav (mely csak a méhpempőben található meg természetes formában), emellett még 32% - ban zsírsavakat, glükonsavat (24%), hydroxy - transz - decenoic savat (22%) és 5%-ban más dikarbonsavakat tartalmaz.
A méhpempő tartalmaz még acetilkolint, adenozin-5'-trifoszfátot (ATP) és más foszforvegyületeket, mint az AMP vagy AMP-N1, így az adenozin összmennyiség 5,9 és 2.057,4 mg/kg között változik.
A tiszta méhpempő adagolása:
A minél jobb hatás érdekében, ajánlott minimum 6 hetes kúrát tartani.
Belsőleg:
Egymagában fogyasztva:
Reggel éhgyomorra, 20-30 perccel evés előtt, nyelv alá helyezni a teljes feloldásig.
Gyermekeknek - 0,5 g/nap
Felnőtteknek - 1-2 g/nap
Mézben elkeverve 2%-os arányban:
(például: 10g tiszta méhpempő, 500g nyers mézben elkeverve)
Gyermekeknek - 1-2 teáskanál naponta
Felnőtteknek - 1-2 evőkanál naponta
Külsőleg:
Minőségi összetevő a bőr és a haj kozmetikai kezeléseiben.
A tiszta méhpempő tárolása:
Hűtőben, 2 °C és 6 °C között, tárolandó.
Az ApiLand vásárlói visszajelzések alapján, a méhpempő jótékony hatásai két csoportba oszthatóak: a méhpempő jótékony hatásai külső használat esetén és a belső használat során.
Ami a belső használatot illeti, a leggyakoribb észlelt változások a következők voltak: az étvágy szabályozása, a bőr ápoltabb kinézete, a libidó és a szexuális tevékenység növekedése, fokozott ellenállás a fertőzésekkel szemben, a magas vérnyomás csökkenése, az alacsony vérnyomás növelése, a koleszterinszint csökkenése, a vérszegénység és érelmeszesedés tüneteinek az enyhülése, továbbá jelentős általános egészségi javulást észleltek a gyógyíthatatlan krónikus betegségek esetében.
A méhpempő 1-2 hónapig való fogyasztása, napi 0,5 - 1 g - os adagokban, az egészséges szervezetre élénkítően és frissítően hat.
Ami a külső használatot illeti, a méhpempő jótékony hatásai a következő módon nyilvánulnak meg: serkenti a bőr regenerálódását, felgyorsítja a különböző bőrbetegségek gyógyulását, normalizálja a faggyúmirigy zsíros váladékának a mennyiségét és nem utolsó sorban kiemelkedő a ránctalanító hatása.
FONTOS! Mivel a termék természetes forrásokból származó összetevőket tartalmaz, így a nem standardizált érzékszervi tulajdonságok szempontjából. Tehát változatosság észlelhető helyenként az íz, a szín, a szag vagy a megjelenés szempontjából anélkül, hogy ez befolyásolná a termék hatékonyságát vagy biztonságát.
Minden nyersanyag és késztermék tétel szigorú ellenőrzési eljáráson megy keresztül, ennek hatékonyságának és biztonságának biztosítása érdekében!