'
Regisztráció
Magyar
15.000 Ft feletti vásárlás esetén lakossági vásárlóinknak a kiszállítás ingyenes! (Külföldi címre megrendeléseket nem fogadunk!)

Spájzold be! azonnal használható kovászpor 50 g

Cikkszám:
94815
EAN:
2018061677
Tárhely:
A40-03-6
Bruttó egységár:
15 870 Ft/kg
Kiszerelés:
db (50 g)
Gyűjtő:
doboz=10db
ÁFA kulcs:
18%
Ne feledd, bruttó 15000 Ft feletti vásárlás
esetén ingyenesen szállítunk neked!
Bruttó ár: 793Ft
készleten
db
  • Termékleírás és adatok
  • Hasonlók
  • Még ez is érdekelhet
  • Értékelések
  • Blog
  • Letöltések

Termékleírás

Spájzold Be! Azonnal használható kovászpor 50 g Szárított, lágy-aromás búzakovász - aktív élesztővel és tejsav baktériummal. A szárított kovászport azon házi sütőknek ajánljuk, akik azonnal felhasználható és hosszú ideig tárolható kovásszal szeretnének kenyeret sütni. E termékünk abban különbözik a szárított kovászainktól, hogy semmilyen előkészületet (pl. feletetés, frissítés) nem igényel a felhasználása, csupán össze kell keverni a liszttel, vízzel és esetleges egyéb hozzávalókkal (pl. magvak) és máris dagasztható tésztát kapunk. Természetesen e termékünk SEM tartalmaz hozzáadott sütőélesztőt! Felhasználására 2 módszert javaslunk. 1, Sütés előtésztával 500 g lisztet, 50 g kovászport és 375 gml vizet dagassz össze egy tálban, majd egyben keleszd 20-25 órát 23-28 Celsius fokon. Ezután dagassz hozzá 500 g lisztet, 375 g vizet és ízlés szerinti sót. Pihentesd 2-3 órán át 23-28 Celsius fokon, majd oszd fel a szakajtódhoz/sütőformádhoz szükséges méretűre és formázás után még keleszd kb. 1 órán keresztül. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a technikával kevésbé savanyúbb jellegű kenyeret fogsz kapni. 2, Sütés közvetlen bekeveréssel 1000g lisztet, 50 g kovászport, 750 ml vizet és ízlés szerinti sót dagassz össze jól, majd pihentesd 16-20 órán keresztül (20-25 Celsius fokon). Ezután oszd fel a tésztát a szakajtódnak/sütőformádnak megfelelő méretűre és formázás után keleszd még kb. 1 órán át. Ezt követően a kenyér méretétől függően csökkenő hőmérséklet mellett süsd készre. Ezzel a megoldással karakteresebb ízű kenyeret fogsz kapni. FONTOS! Mindkét fenti módszernél vedd figyelembe, hogy a feldolgozás helyének hőmérséklete nagyban befolyásolja a tészta érését, ezért amíg nem tapasztalod ki magadnak, hogy a te konyhádban mennyi idő az optimáilis, addig kelesztés közben folyamatosan figyelned kell a tésztát. Kenyérsütő géphez nem ajánljuk. Adagolása: Lisztsúlyra számítva 5 %. Összetevők: Szárított búzakovász (búzaliszt, starterkultúra (búzaliszt, víz)) Allergének: glutén Nyomokban tartalmazhat: tojás, tej, szójaszármazék Átlagos tápérték 100 g termékben Energia1615 kJ / 381 kcal, Zsír 1,4 g, amelyből telített zsírsavak 0,6 g, Szénhidrát 75,4 g, amelyből cukrok 1,4 g, Rost 2,1 g, Fehérje 14,9 g, Só <0,01 g

Ezt a terméket még senki nem értékelte. Legyél Te az első!

Értékelést írok

Ennyi csillagot adok

Kérlek, értékeld a vásárolt terméket, 1-5 -ös skálán, ahol 5 a legjobb érték. Irreleváns, spam és trágár értékelések esetén moderálást alkalmazunk. Köszönjük neked, hogy pontos és részletes véleményeddel segíted más vásárlók döntéseit!